Hundkurser i Borås

Rallylydnadskurs

Rallylydnadskurs Borås

Vad är rallylydnad?

Rallylydnad är en sport där du och hunden får jobba mycket tillsammans så ni får träna på eran teamkänsla. Ni ska gå en bana med olika typer av övningar som ni skall utföra under banans gång. Vilka övningar ni ska utföra står på en skylt där du som förare får agera kartläsare åt hunden.


En rallylydnadskurs kommer passa de allra flesta! Oavsett vilken ålder, storlek, ambitionsnivå eller träningslust ni har så kommer ni kunna träna rally, om inte annat så för att ge vardagslydnanden ordentlig boost.


Hos mig hittar ni kurser i rallylydnad i olika nivåer - steg 1, steg 2 och steg 3


Samtliga kurser hålls på Borås greyhoundpark i Rydboholm, Västra Granbäcksvägen Precis intill riksväg 41 strax utanför Borås


För att alla deltagarna ska få de bästa förutsättningar så håller jag kurser i lite mindre grupper. Dessutom hålls kurserna utomhus vilket leder till att vi kan ha längre avstånd mellan ekipagen. 


Man kan lätt luras att tro att det ska gå snabbt i rallylydnad eftersom just ordet "rally" gärna luras, men det handlar om att vi som människor ska agera kartläsare åt våra hundar medan vi tar oss genom en bana av olika övingar att utföra. Ofta kan man läsa att rallylydnad är en blandning av agility, tävlingslydnad och freestyle.

Rallylydnad började utvecklas 2000 och då ville man hitta en hundsport som kunde locka så många olika typer av hundägare och hundar som möjligt att börja göra något roligt tillsammans med sina hundar. 1 Juli 2011 blev doch rallylydnad en officiell sport i Sverige. 

Aktuella kursstarter

Inga kurser finns att anmäla sig till just nu

Kontakta oss

Hittade du ingen kurs som du ville gå eller undrar du över något annat? Tveka då inte att höra av dig till mig.