Hundkurser i Borås

Nosework kurs

Nosework kurs Borås

Vad är nosework?

Nosework är en fantastisk hundsport där hunden får arbeta med nosen för att hitta gömmor. Det är en sport som de allra flesta hundar verkligen älskar!


Under en nosework kurs hos mig får du och din hund lära er rätt tekniker för att uppnå era gemensamma mål. Samtidigt får du lära dig att läsa din hund och dess signaler. 


Hos mig hittar ni kurser för nosework i alla olika nivåer - nybörjare, fortsättning, tävling och med sikte på klass 2 & 3


Samtliga kurser hålls på Borås greyhoundpark i Rydboholm, Västra Granbäcksvägen Precis intill riksväg 41 strax utanför Borås


För att alla deltagarna ska få de bästa förutsättningar så håller jag kurser i lite mindre grupper. Dessutom hålls kurserna utomhus vilket leder till att vi kan ha längre avstånd mellan ekipagen. 


Nosework är en sport som går att till viss del förlika med polishundarnas arbete när de söker efter tex narkotika och vapen. Hunden får lära sig att söka efter en specifik måldoft som den sedan ska markera för dig när den är framme vid fyndet. Detta kommer leda till att hunden blir trött och nöjd efter ett träningspass. 


Noseworken kom till tack vare Ron Gaunt som var en pensionerad hundförare hos polisen, han kunde se hur nöjda hundarna var efter att de hade fått jobba med nosen och kom då på att detta borde så många andra hundar få prova på. Snabbt blev nosework med hjälp av Ron, Amy och Jill - Marie en stor sport som fyllde ett syfte även för hundar som bodde i hundstallar. 


2014 grundades SNWK i Sverige och sporten blev officiell 1 Januari 2017

Aktuella kursstarter


Nosework Steg 2


På denna kursen kommer vi fortsätta jobba med alla de moment som finns i nosework. Inomhussök, behållarssök, utomhussök och fordonssök.

Kursen är på 6 tillfällen och vi träffas varannan vecka.


Plats: Backa gata 17 Kinnahult


Pris: 1600:-


Datum: Start Fredag 5/4 18:30-20:00

sedan 19/4, 3/5, 17/5, 31/5 och 14/6 


Anmälan: Skicka ett mail och döp det gärna till Nosework steg 2


Kontakta oss

Hittade du ingen kurs som du ville gå eller undrar du över något annat? Tveka då inte att höra av dig till mig.